fredag 9 januari 2009

På spaning efter den tid som flytt

Världen är inte vad den har varit.
Det finns ett talesätt på utrikiska som lyder "boys will be boys" men det talesättet har förlorat sin validitet.
Det är det man kan konstatera efter att ha firat jul och nyår med både friden och fröjden inblandat.
Inte för att jag har varit med om någon världsomvälvande upplevelse men jag kan ändå slå fast att pojkar inte riktigt kommer att vara pojkar för alltid.
Jag ska förklara.
Jag har en syster.
En syster som är ganska mycket yngre, knappa tio pinnar för att vara ungefärligt exakt och hon är ute och slarvar, spiller på sig och träffar pojkar och allt det där.
Under den typen av verksamhet skaffar hon sig en del erfarenheter som hon glatt delar med sig av efter bara en liten del tjat och hot.
En anekdot lever kvar särskilt i minnet och den kommer att ha en viss betydelse längre ner så den här gången måste du läsa hela inlägget för att förstå ordentligt. Eller nej, egentligen inte men det kommer att finnas en liten koppling, röd tråd skulle man kunna säga. Fast de flesta tappar jag ju redan vid rubriken så det var väl skit samma.
Anywho, syrran hade varit ute på galej och allmänt hallabaloo och bestämde sig tillsammans med en kompis att dra vidare och skaffade skjuts med en någotsånär jämnårig pojke som utöver att inneha ett körkort även för kvällen disponerade en automobil.
De åkte en bit och egentligen har jag ingen koll på hur det hela gick till och vad som hände för det jag kommer ihåg är bomben som släpptes sist av allt.

Vi behövde inte betala bensinpengar i alla fall.

Ursäkta, en gång till. Vad sade du? Bensinpengar? What the...?

Detta implicerar att et i vanliga fall brukar ske någon typ av monetär transaktion efter det att två flickor skjutsas av pojkar vars främsta egenskap och kännetecken är att de snart kommer att få blod att cirkulera i hormonomloppet.
Efter att ha förhört mig om detta faktum så får jag detta bekräftat.
Så var det definitivt inte på min tid och då skall man komma ihåg att den tiden inte utspelade sig för så vansinnigt länge sedan. Även om vissa fruar säkert skulle hävda att det var oerhört länge sedan men det är ett annat inlägg. I vilket fall så var det inte tal om bensinpengar från flickor till pojkar. Sexuella tjänster, däremot, det var det tal om. Dock bara i bilen så länge den fortfarande var tom på allt vad flickor heter. När det väl satt kvinnfolk i bilen så flinade vi bara fånigt och hoppades att verkligheten skulle förvandlas till en film av pornografisk natur. Men jag glider bort från ämnet.
Min syster betalar soppapengar för att få skjuts av pojkar i bil.
Jag ska inte ge mig in i att diskutera hur attraktiv min syster är eller hur stora chanserna är att pojkarna i fråga skulle vara intresserade av kurtis. Jag är inte uppvuxen i familjen Fritzl. Men jag kan inte se några uppenbara hinder, hon har fem fingrar på varje hand liksom.
Ändå betalas det soppapengar. Jeez...
Dessutom lyckades hon med konststycket att inte få komma in på en fest på nyårsafton.
Inte heller något som hade skett på min tid av liknande anledningar.

På tal om fest så var jag själv på en fest nyårsafton.
En fest jag lyckades bli utkastad från.
Efter mindre än tio minuter.
Av en 19-årig halvpackad blondin.
Bra jobbat.

Alltså, det finns lite mer i den historien egentligen. Saken är den att lejonparten av sagda nyårsafton tillbringades hos svärföräldrarna och undertecknad började värma med svärfar ganska tidigt vilket resulterade i att man var ganska bra i ordning redan vid åttarycket.
Efter det gick det utför och någonstans efter vägen kom jag att tänka på att det skulle vara en bra idé att krascha partajet som yngste svågern befann sig på. Vilket också hände.
Jag är ingen åldersrasist, eller lite, men inte i den här historien för annars funkar den inte. I alla fall så dyker jag och svåger modell äldre upp på festen i fråga, klampar in och förväntar oss självklart att vi skall vara kungar på stället. Eller jag gör det i varje fall.

Det händer inte.

Vad som däremot händer är att den tidigare nämnda blonderade tjejen med förmodad trampstamp drar ut mig och svågern på verandan och frågar ut oss om varför i helvete vi är där.
Jag är såklart oerhört dryg och arrogant och snurrar upp henne på läktaren.
Tycker jag vid tillfället.
Och det kanske jag gjorde i och för sig, klart är åtminstone att jag var dryg.
Det hela slutade med att hon undrade varför vi befann oss på en fest där vi var tio år äldre än samtliga.
Att det skulle finnas ett uns av sorglighet i det undgick ingen varpå refrängen var det vi tänkte på i nästa läge.

Man måste ändå beundra en liten blondin som drar en snubbe som lätt har en linjal och 50 kg upp på henne ut på verandan och läxar upp honom och påpekar att han borde ge sig på någon i sin egen storlek. Åldersmässigt talat.

Svunna tider kommer inte igen kan man konstatera.

Inga kommentarer: